Blog

Modern elegans på Nobis Hotell med Lerin Wedding Occasions och Erika Gerdemark

Nu är det äntligen dags att dela med oss av resultatet av denna fantastiska plåtning. Erika Gerdemark är proffsen bakom kameran och hela plåtningen planerades av Moa Lerin på Lerin Wedding Occasions. Vi har jobbat tillsammans med Moa vid flera andra tillfällen, bland annat var hon bakom konceptet av förra årets fantastiska plåtning på Ruin Retreat.
I år är vi lite extra nöjda med plåtningen då Moa även valde fyra brudtärneklänningar hos oss. Vi får ofta frågan om vi har flera exemplar av samma klänning, just för att man vill hyra brutärneklänningar hos oss. Det har vi oftast inte men det är så otroligt fint med mismatchade brudtärneklänningar också! Givetvis är det svårare att koordinera looken men det ger dina brudtärnor möjlighet att verkligen välja den klänning som de faktiskt passar in. Våra stylister älskar att hjälpa er att välja! När Moa och Elin skulle välja brudtärneklänningar för plåtningen tog det säkert några timmar men till slut valde de fyra utav de tolv som vi hade tagit fram.
Den otroligt underbara brudklänningen kommer från Anne-Mariee Wedding Design och går att antingen hyra i storlek 36-38 eller beställa efter egna mått. Beställer man klänningen går den även att få i vitt istället för beige.
Planning, Coordinating & Styling / Lerin Wedding Occasions
Photography & Editing / Erika Gerdemark Photography
Coordinating assistant / Elin Elsa Lerin
Wedding gown & bridesmaid dresses / The WOW Closet
Florals / Skillad Florals
Make-up artist / Lerin Wedding Occasions
Hair styling /  Elin Elsa Lerin
Candles & holders / Ester & Erik
Jewellery / Lily and Rose
Video photography & editing / Himla Foto AB
Tärnklänningar hyra butik Stockholm

Brudtärneklänningar till vårens och sommarens bröllop

Att välja brudtärneklänningar kan lätt bli ett stort projekt för både bruden och brudtärnor. Vi alla har olika kroppar och det kan vara svårt att hitta en modell som passar alla. Många väljer att låta sina brudtärnor välja klänningar själva och en “mismatched bridesmaids”-look är faktiskt väldigt trendigt. Det finns dock en hel del riktlinjer som man kan tänka på, vilket gör att du som brud kan fortfarande ha ganska mycket kontroll över helhetslooken. Vi listar flera idéer här i bloggen. Hoppas att någon av dem kommer att inspirera dig och dina brudtärnor!

  1. Mixa olika nyanser av naturfärger. Ljusa nyanser ser dessutom väldigt elegant ut i brudbuketten så du vill kanske fånga upp dessa färger i dina blommor.
  2. Alla nyanser av ljusrosa! En bra idé kan vara att låta made-of-honor välja en klänning med mer detaljer som sticker ut lite mer, till exempel volanger, 3D-blommor, pärlor eller paljetter. Det går att blanda kallare och varmare nyanser, beroende på vem som passar bättre i vilken färg.
  3. Ljusblåa nyanser är enkla att blanda med beige och ljusrosa. Egentligen passar ju alla pastellfärger ihop så det är ganska fritt fram att mixa.
  4. Lila är snyggt både med andra klänningar i lila och med andra pastellfärger. Det är också mycket fint att blanda klänningar i samma tyg men i olika utformningar. Och det gäller givetvis för alla andra färger med!

  5. Utsmyckade klänningar i olika färger. Här ser det till exempel väldigt fint ut med pärlor i samma vita färg och blågråa nyanser på klänningar. Dessutom är båda klänningar sydda av tyll.
  6. Tyllklänningar i samma tyg men i olika färger – vår stora favorit. Vi har till exempel dessa klänningar från Yenny Yoo i tre olika färger som passar fantastisk bra ihop. De är dessutom transformers, vilket betyder att man kan knyta banden på flera olika sätt och få till helt olika modeller som ändå ser ut som en helhet. Vi är helt kära i dessa! Klänningen finns i grålila, beige och ljusrosa.
  7. Att låta sina brudtärnor välja paljettklänningar i matchande nyanser kan bli hur snyggt som helst! Kolla bara på dessa tre tillsammans – två klänningar som är stilmässigt väldigt lika men i olika färger samt en guldpaljettklänning – det blir en drömkombination.
  8. Det känns soligt och varmt med gult så den ska absolut vara med på listan! Dessutom kan du blanda pastelliga nyanser av gult med pastellnyanser av blått och rosa.
  9. Living coral är årets färg och vi kommer definitivt att se väldigt mycket av korallfärgade detaljer på bröllop under året. Dessa två godisbitar kommer från det brittiska märket Solace London och är definitivt bland de härligaste klänningar vi har sett!

Vinterbröllop i sagolik skogsmiljö med Clarity Sweden

Trots att vi känner oss väldigt klara med vintern får vi inte nog av dessa fantastiska vinterbilder som togs av våra vänner på Clarity Sweden! Skulle du också vilja ha magiska bilder från Clarity Sweden och en klänning från oss? Då har du möjlighet att boka våra fotodagar med Clarity Sweden som vi kommer att hålla i slutet av april. Läs mer här.

Fotograf: Clarity Sweden

Blommor: Vester Design

Klänning: brudklänning Miriam, hyr den för 2 699 kr eller få den måttbeställd för 8 999 kr.

Jasmine Gustafsson Ellegalan The WOW Closet

The WOW Closet klänningar på Ellegalan 2019

Bara för ett år sedan var den bara en dröm att få styla kvinnor inför Ellegalan. I år har vi redan gjort det! Vackra Jasmine Gustafsson i en Ida Sjöstedt klänning samt Cecilia Rada i en Theia Couture klänning. Magiskt fina!

I övrigt har Ellegalan bjudit på väldigt mycket glamour och fantastiskt fina klänningar. Det känns som att det har blivit mer och mer av spännande couture-kreationer, vilket är givetvis väldigt roligt. Vi vill bara påminna att nu finns det ett fantastiskt hållbart alternativ att låta andra återanvända klänningar man har haft en gång och kanske inte längre kommer att använda – och det är att hyra ut dem genom oss! Du får betalt när andra hyr dina klänningar, vi tar hand om processen, reparationer och kemtvätt och det är fortfarande du som äger klänningen. Smidigt, hållbart och bra!

Klänning på Jasmine Gustafsson: Ida Sjöstedt

Klänning på Cecilia Rada: Theia Couture

Magiska toner av ljusrosa på Bjärsjölagård av 2 Brides Photography

Vi känner igen magi när vi ser det. Dessa fantatiska bilder som Isabelle Hesselberg på 2Brides Photography tog är inget annat än ren magi. Plåtningen stylades av The Wild Rose som valde en av våra favoritklänningar i en ljusrosa nyans till den dagen. Mer än så behöver man kanske inte berätta. Här ser ni det magiska resultatet!

Fotograf: 2 Brides Photography www.2brides.se
Planering, design, blommor: The Wild Rose www.thewildrose.se

Grafisk Design & Trycksaker: Elins Art Studio www.elinsartstudio.se

Lokal: Bjärsjölagård Slott
Makeup och hårstyling: My Johansson www.nouw.com/myjjohansson
Klänning: The WOW Closet https://thewowcloset.se
Brudgummens outfit, brudens smycken: Hvita Vackra www.hvitavackra.se
Tårta: Sockersöta Smulor www.sockersotasmulor.com
Bestick: Petras Porslin www.petrasporslin.se
Ljusstakar, ljus, tallrikar: Lagerhaus www.lagerhaus.se
Stolar: Kikiriki www.kikiriki.se

Nyårsfotografering med Linda Eliasson och Rental Stories

Vi måste erkänna att vi är helt besatta av dessa bilder med nyårstema. Mer än så behöver man kanske inte säga – in och kika!

Fotograf: Linda Eliasson

Koncept, styling: Rental Stories

Klänning: The WOW Closet

Makeup & hår: Sara Ingelsson

Trycksaker & kalligrafi: Lucki Studio

Blommor: Skillad Florals

Modell: Malin Högberg

Klä upp för fest – nyårsklänningar du kan hyra

2019 närmar sig och många börjar tänka på sin nyårsklänning. Vill du att nyårsblåsan ska vara hållbar i år? Då kan du hyra den hos oss. Här presenterar vi ett urval av de klänningar som du kan hyra. Glittriga paljetter, len sammet, samt klassiker som svart och rött tycker vi funkar bäst på nyårsfesten!

  1. By Malina, storlek 38. Hyr den från 1 299 kr.

2. Theia Couture, storlekar 36, 38 och 42. Hyr den från 1 988 kr.

3. Ida Lanto, storlek 36-38. Hyr den från 699 kr.

3. & Other Stories, storlek 36. Hyr den från 399 kr.

5. Forever Unique, storlek 36. Hyr den från 1 099 kr.

6. Karen Millen, storlek 34. Hyr den från 1 999 kr.

7. Day Birger, storlek 34. Hyr den från 849 kr.

8. By Malina, storlek 36-38. Hyr den från 1 299 kr.

Det fantastiska teamet bakom fotograferingen:

Klänningar, sminkning & koncept: The WOW Closet

Hårstyling och uppsättningar: Hair by Alina

Fotograf: Jessica Lacina

Klänningarna från Nobelfesten 2018

Hållbarhet har varit en tydlig trend på årets Nobelfest. Kronprincessan Victoria har valt att återanvända sin mammas nobelklänning från 1995 – skapad av Nina Ricci och fick mycket hyllning för det valet.

Kultur och demokratiministern Alice Bah Kunke gjorde ett annat hållbart och medvetet val och lät Remake, som drivs av Stockholms stadsmission, designa sin nobelklänning – av 35 olika återvunna blusar, en av vilka är Alices egna. De olika tygbitarna har sedan färgats till olika gråa skalor med hjälp av ekollon. Fantastiskt val!

Vi tycker att det är superbra att hållbarhetsfrågan har lyfts upp på det sättet i nobelsammanhanget. Både Kronprincessan och kulturministern har lyckats med att bevisa att det kan visst vara roligare att återanvända gammalt än att köpa nytt. Dessa plagg har sin egen fantastisk historia och skadar inte miljön på samma sätt som när man köper nytt.

Nobelfesten har varit spännande för oss med. Tjugofyra andra kvinnor har faktiskt också gjort hållbara val och hyrt sina klänningar hos oss. Vi vill gärna berätta vilka! Här ser du ett urval av olika klänningar som hyrdes ut till Nobelfesten i år. Det kan kanske även fungera som lite vägledning inför nästa års nobelfest då det kan vara svårt att veta hur festlig man egentligen behöver vara. Det är trots allt couture-klänningar som bärs av kungafamiljen samt den politiska eliten som oftast hamnar i fokus på media och man kan undra lite grann om en couture-skapelse från Fadi el Khouri eller Per Engsheden är ett måste. Det är det ju faktiskt inte. Man behöver inte lägga ut 15 000 – 45 000 kr på en nobelklänning och det går ofta att komma undan ganska billigt.

 

 

Stylad fotografering på Krusenberg Herrgård med Cecelina Photography

Dramatiskt och romantiskt blev det på en fotografering som stylades av Fanny Staaf och fotades av Cecelina Photography. Vilken fantastisk färgpalett det blev! Vi älskar hur de blandade toner av vitt och ljusrosa med starka och djupa plommonnyanser. Att dekorera men vindruvor känns både enkelt och fräscht.

För att skapa en dramatisk och kunglig look valde Fanny en Terani Couture klänning med långa cape-ärmar. Klänningen hittar du här.

Planering, design, blommor: Fanny Staaf Events

Grafisk design & trycksaker: Elins Art Studio

Makeup och hårstyling: Tove Dalsryd
Klänning: The WOW Closet
Brudgummens outfit: Steens Herrmode
Bestick, porslin, ljusstakar, ljus: Style by Sandy
Modeller: Sara och David

Klänningar till Nobelfesten

Den 10:e december hålls Nobelfesten och nu är det dags att välja en klänning. Vid Nobelmiddagen är det klädkod frack som gäller. Vad betyder det att man ska välja en frackklänning?

Klänningen ska vara hellång (alltså fotsid och inte kortare). Helst ska den vara sydd i siden, organza, spets eller sammet, alltså festligare tyger. Den får gärna vara dekorerad med pärlor, 3d-detaljer eller paljetter. Den behöver inte ha en vid kjol som en klassisk balklänning, utan kan även vara figursydd.

Satsa dessutom på rätt accessoarer för att skapa ett helhetsintryck. En svart klänning kan man matcha med en kavaj sydd i guldiga eller svarta paljetter. En enklare klänning matchar man med större smycken. En klänning utan axelband kommer att se urtjusig ut med större örhängen och utan halsband. Ett annat alternativ är en glittrig väska eller glittriga skor. Kom bara ihåg att det inte ska bli för mycket. Har du valt en klänning som glittar kör på svarta (eller beiga) skor och en enkel handväska. Det är dessutom en bra idé att skippa klockan till aftonklänningen.

Här nedan har vi valt ut några av våra favoritklänningar som vi tycker förtjänar att synas på Nobelfesten i år!

Svart

Svart är stilrent och elegant och behöver absolut inte vara tråkigt! Satsa på en klänning med detaljer, till exempel 3D-blommor eller inslag i ett annat tyg, spetsdetaljer eller varför inte en hög slits?

Glittrigt

Glittrigt är för den som känner sig bekväm med att synas och ta plats! Festligare än så blir det inte.

Färger

Marinblått eller grönt är fantastiskt fint, speciellt när klänningen är i silke.

Ljusa färger

Undrar du vilka andra klänningar det finns hos oss som passar till klädkoden frack/högtidsdräkt? Här hittar du samtliga och i butiken finns det ännu fler.