Besök vår butik i Beta Stockholm (NK Passagen), Regeringsgatan 44.

Blog

Jasmine Gustafsson Ellegalan The WOW Closet

The WOW Closet klänningar på Ellegalan 2019

Bara för ett år sedan var den bara en dröm att få styla kvinnor inför Ellegalan. I år har vi redan gjort det! Vackra Jasmine Gustafsson i en Ida Sjöstedt klänning samt Cecilia Rada i en Theia Couture klänning. Magiskt fina!

I övrigt har Ellegalan bjudit på väldigt mycket glamour och fantastiskt fina klänningar. Det känns som att det har blivit mer och mer av spännande couture-kreationer, vilket är givetvis väldigt roligt. Vi vill bara påminna att nu finns det ett fantastiskt hållbart alternativ att låta andra återanvända klänningar man har haft en gång och kanske inte längre kommer att använda – och det är att hyra ut dem genom oss! Du får betalt när andra hyr dina klänningar, vi tar hand om processen, reparationer och kemtvätt och det är fortfarande du som äger klänningen. Smidigt, hållbart och bra!

Klänning på Jasmine Gustafsson: Ida Sjöstedt

Klänning på Cecilia Rada: Theia Couture

Magiska toner av ljusrosa på Bjärsjölagård av 2 Brides Photography

Vi känner igen magi när vi ser det. Dessa fantatiska bilder som Isabelle Hesselberg på 2Brides Photography tog är inget annat än ren magi. Plåtningen stylades av The Wild Rose som valde en av våra favoritklänningar i en ljusrosa nyans till den dagen. Mer än så behöver man kanske inte berätta. Här ser ni det magiska resultatet!

Fotograf: 2 Brides Photography www.2brides.se
Planering, design, blommor: The Wild Rose www.thewildrose.se

Grafisk Design & Trycksaker: Elins Art Studio www.elinsartstudio.se

Lokal: Bjärsjölagård Slott
Makeup och hårstyling: My Johansson www.nouw.com/myjjohansson
Klänning: The WOW Closet https://thewowcloset.se
Brudgummens outfit, brudens smycken: Hvita Vackra www.hvitavackra.se
Tårta: Sockersöta Smulor www.sockersotasmulor.com
Bestick: Petras Porslin www.petrasporslin.se
Ljusstakar, ljus, tallrikar: Lagerhaus www.lagerhaus.se
Stolar: Kikiriki www.kikiriki.se

Nyårsfotografering med Linda Eliasson och Rental Stories

Vi måste erkänna att vi är helt besatta av dessa bilder med nyårstema. Mer än så behöver man kanske inte säga – in och kika!

Fotograf: Linda Eliasson

Koncept, styling: Rental Stories

Klänning: The WOW Closet

Makeup & hår: Sara Ingelsson

Trycksaker & kalligrafi: Lucki Studio

Blommor: Skillad Florals

Modell: Malin Högberg

Klä upp för fest – nyårsklänningar du kan hyra

2019 närmar sig och många börjar tänka på sin nyårsklänning. Vill du att nyårsblåsan ska vara hållbar i år? Då kan du hyra den hos oss. Här presenterar vi ett urval av de klänningar som du kan hyra. Glittriga paljetter, len sammet, samt klassiker som svart och rött tycker vi funkar bäst på nyårsfesten!

  1. By Malina, storlek 38. Hyr den från 1 299 kr.

2. Theia Couture, storlekar 36, 38 och 42. Hyr den från 1 988 kr.

3. Ida Lanto, storlek 36-38. Hyr den från 699 kr.

3. & Other Stories, storlek 36. Hyr den från 399 kr.

5. Forever Unique, storlek 36. Hyr den från 1 099 kr.

6. Karen Millen, storlek 34. Hyr den från 1 999 kr.

7. Day Birger, storlek 34. Hyr den från 849 kr.

8. By Malina, storlek 36-38. Hyr den från 1 299 kr.

Det fantastiska teamet bakom fotograferingen:

Klänningar, sminkning & koncept: The WOW Closet

Hårstyling och uppsättningar: Hair by Alina

Fotograf: Jessica Lacina

Klänningarna från Nobelfesten 2018

Hållbarhet har varit en tydlig trend på årets Nobelfest. Kronprincessan Victoria har valt att återanvända sin mammas nobelklänning från 1995 – skapad av Nina Ricci och fick mycket hyllning för det valet.

Kultur och demokratiministern Alice Bah Kunke gjorde ett annat hållbart och medvetet val och lät Remake, som drivs av Stockholms stadsmission, designa sin nobelklänning – av 35 olika återvunna blusar, en av vilka är Alices egna. De olika tygbitarna har sedan färgats till olika gråa skalor med hjälp av ekollon. Fantastiskt val!

Vi tycker att det är superbra att hållbarhetsfrågan har lyfts upp på det sättet i nobelsammanhanget. Både Kronprincessan och kulturministern har lyckats med att bevisa att det kan visst vara roligare att återanvända gammalt än att köpa nytt. Dessa plagg har sin egen fantastisk historia och skadar inte miljön på samma sätt som när man köper nytt.

Nobelfesten har varit spännande för oss med. Tjugofyra andra kvinnor har faktiskt också gjort hållbara val och hyrt sina klänningar hos oss. Vi vill gärna berätta vilka! Här ser du ett urval av olika klänningar som hyrdes ut till Nobelfesten i år. Det kan kanske även fungera som lite vägledning inför nästa års nobelfest då det kan vara svårt att veta hur festlig man egentligen behöver vara. Det är trots allt couture-klänningar som bärs av kungafamiljen samt den politiska eliten som oftast hamnar i fokus på media och man kan undra lite grann om en couture-skapelse från Fadi el Khouri eller Per Engsheden är ett måste. Det är det ju faktiskt inte. Man behöver inte lägga ut 15 000 – 45 000 kr på en nobelklänning och det går ofta att komma undan ganska billigt.

 

 

Stylad fotografering på Krusenberg Herrgård med Cecelina Photography

Dramatiskt och romantiskt blev det på en fotografering som stylades av Fanny Staaf och fotades av Cecelina Photography. Vilken fantastisk färgpalett det blev! Vi älskar hur de blandade toner av vitt och ljusrosa med starka och djupa plommonnyanser. Att dekorera men vindruvor känns både enkelt och fräscht.

För att skapa en dramatisk och kunglig look valde Fanny en Terani Couture klänning med långa cape-ärmar. Klänningen hittar du här.

Planering, design, blommor: Fanny Staaf Events

Grafisk design & trycksaker: Elins Art Studio

Makeup och hårstyling: Tove Dalsryd
Klänning: The WOW Closet
Brudgummens outfit: Steens Herrmode
Bestick, porslin, ljusstakar, ljus: Style by Sandy
Modeller: Sara och David

Klänningar till Nobelfesten

Den 10:e december hålls Nobelfesten och nu är det dags att välja en klänning. Vid Nobelmiddagen är det klädkod frack som gäller. Vad betyder det att man ska välja en frackklänning?

Klänningen ska vara hellång (alltså fotsid och inte kortare). Helst ska den vara sydd i siden, organza, spets eller sammet, alltså festligare tyger. Den får gärna vara dekorerad med pärlor, 3d-detaljer eller paljetter. Den behöver inte ha en vid kjol som en klassisk balklänning, utan kan även vara figursydd.

Satsa dessutom på rätt accessoarer för att skapa ett helhetsintryck. En svart klänning kan man matcha med en kavaj sydd i guldiga eller svarta paljetter. En enklare klänning matchar man med större smycken. En klänning utan axelband kommer att se urtjusig ut med större örhängen och utan halsband. Ett annat alternativ är en glittrig väska eller glittriga skor. Kom bara ihåg att det inte ska bli för mycket. Har du valt en klänning som glittar kör på svarta (eller beiga) skor och en enkel handväska. Det är dessutom en bra idé att skippa klockan till aftonklänningen.

Här nedan har vi valt ut några av våra favoritklänningar som vi tycker förtjänar att synas på Nobelfesten i år!

Svart

Svart är stilrent och elegant och behöver absolut inte vara tråkigt! Satsa på en klänning med detaljer, till exempel 3D-blommor eller inslag i ett annat tyg, spetsdetaljer eller varför inte en hög slits?

Glittrigt

Glittrigt är för den som känner sig bekväm med att synas och ta plats! Festligare än så blir det inte.

Färger

Marinblått eller grönt är fantastiskt fint, speciellt när klänningen är i silke.

Ljusa färger

Undrar du vilka andra klänningar det finns hos oss som passar till klädkoden frack/högtidsdräkt? Här hittar du samtliga och i butiken finns det ännu fler.

WOW-Halloween

Concept: Anna Ceornea & Alina Johansson Dobroziy
Makeup: Anna Ceornea
Styling: Alina Johansson Dobroziy
For The WOW Сloset

Ny kollektion från Anne-Mariee Bridal

I början av sommaren inledde vi ett samarbete med Anne-Mariee Bridal – ett ukrainskt designermärke med Oksana Pravnyk som designer bakom det. Här kan du läsa mer om de första Anne-Mariee klänningar som vi har tagit in. Oksana Pravnyk är designern bakom vår grundares brudklänning. Även den kan hyras från oss.

Nyligen har vi fått in sex nya klänningar från hennes senaste kollektion. Vi älskar hennes romantiska stil och den otroligt höga kvalitén på tyger. Kom förbi och testa dem för att få se vilket hantverk dessa klänningar är! Samtliga klänningar går att hyra i den befintliga storleken eller få måttbeställda.

 

Zhiva – strl. EU 40, hyr den för 3 699 kr eller få den måttbeställd för 10 499 kr// Lina – strl. EU 36, hyr den för 3 899 kr eller få den måttbeställd för 10 999 kr// Druda – strl. EU 38, hyr den för 3 999 kr eller få den måttbeställd för 11 299 kr// Sanda – strl. EU 36, hyr den för 3 199 kr eller få den måttbeställd för 9 299 kr // Liana – strl. EU 42, hyr den för 3 199 kr eller få den måttbeställd för 9 299 kr// Yasmina – strl. EU 38, hyr den för 4 599 kr eller få den måttbeställd för 12 999 kr

 

Om The WOW Closet, passion och hållbarhet

(Innan du börjar läsa: Det här inlägget blev en något märklig blandning av mina personliga bröllopsbilder samt hur vi på The WOW Closet tänker kring hållbarhet och att hyra klänning. Men läser du till slutet av inlägget så lovar jag att allt hänger ihop).

– Oksana, medgrundare till The WOW Closet och personen som skriver innehåll här på bloggen

Så började det

När vi kom på idén till The WOW Closet och började jobba med den var vår största drivkraft den estetiska biten av verksamheten.  Både jag och min medgrundare Anna har båda alltid älskat och inspirerats av fantastiska couture-klänningar, sköna och lyxiga tyger och vågade unika design. Är klänningarna dessutom bekväma att bära brukar de få extra poäng av Anna. The WOW Closet var för båda en möjlighet att jobba med något som vi känner passion för. Anna gick i tankar att lansera sin egen designerkollektion av klänningar och jag hade precis gift mig och stylat mitt bröllop.

Att styla mitt bröllop var bland det roligaste jag har gjort. Att välja färgtema, brudklänning, att hjälpa välja klänningar till tärnor, klänningar till min och min blivande makes mamma och våra tre systrar. Det var så himla spännande att styla och planera bröllopet att jag till och med började skriva en blogg om mina egna erfarenheter. Jag insåg dock ganska snabbt att det allra roligaste var att skriva om just klänningarna. Jag hade valt min egen klänning redan nio månader före bröllopet och jag visste att det var den rätta. Ändå tillbringade jag timmar på Pinterest och kunde inte få nog av de vackra skapelserna från Hayley Paige och Mira Zwillinger. Bloggen lades visserligen ner efter bröllopet, men jag insåg att jag kunde jobba med just klänningar.

Hållbarhetstanken

Det här inlägget skulle dock inte handla om mitt bröllop, utan om något helt annat! Alla dessa fina klänningar skulle aldrig mer komma till användning om det inte var för The WOW Closet. Tänk bara på hur mycket resurser som går åt till att skapa en klänning! Är det inte väldigt tråkigt om den endast ska användas under några timmar en enda gång och sedan lämnas hängande i garderoben? Det är ganska löjligt när man tänker på det.

När vi började jobba med The WOW Closet ville vi se vad som finns där ute, vad folk säljer och hur plagg används. Vi kom snabbt fram till att väldigt många plagg säljs vidare efter en enda användning eller till och med helt nya, med alla taggar på. Det handlar om ett otroligt antal plagg, bland annat fina och dyra designerplagg av hög kvalité som förlorar upp till 90 procent av sitt ursprungliga värde när de hamnar på second hand-marknaden. Det fick mig personligen att reflektera väldigt mycket över hur kläder används i vårt samhälle och hur vi tänker kring våra klädinköp.

En smula statistik

Idag konsumerar vi i Norden mode i volymer som är långt över världssnittet – detta är dessutom en växande trend. Klädförbrukningen har ökat avsevärt under det senaste decenniet – bara i Sverige har det ökat med nästa 40 procent. I takt med ökningen av konsumtionen ökar även antalet plagg som slängs bort. Uppskattningsvis slängs 140 000 ton av textilier i Sverige årligen. Om den siffran inte säger dig mycket, tänk då på att det är ungefär hälften av alla kläder som årligen säljs i Sverige. Vi slänger alltså hälften av det vi köper.  Vidare hänger en del av våra plagg i garderoben utan att någonsin användas.

I Sverige är vi för det mesta medvetna om vilka problem vår klädkonsumtion skapar för planeten. Ändå köper vi massa nytt hela tiden och slänger hälften eftersom vår privatekonomi tillåter det. Med utvecklingen av webbshopping och blixtsnabba leveranssätt har volymerna av fast fashion shopping ökat avsevärt. Det är lätt att förstå – det är ju så enkelt att beställa hem nya plagg. De flesta webbsidor erbjuder dessutom gratis frakt och returer. Och är det rea blir det nästan oemotståndligt att kunna klicka hem en massa grejer man inte riktigt behöver.

Vad finns det för smartare sätt att konsumera mode?

  1. Tänk igenom dina inköp. Välj mindre plagg av bättre kvalité som håller längre och som du verkligen älskar. Investera i plagg som håller.
  2. Se över din garderob. Investera i plagg som passar ihop och går att matcha på många olika sätt. För mig hjälpte det att gå igenom mina kläder och inse att jag hade massor av plagg som inte ens passade ihop.
  3. Rensa i garderoben. Ge bort, sälj eller släng de saker du inte behöver. Fundera över det som är kvar. Vad är det som saknas? Gör en lista över de plagg du saknar och checka av med den listan varje gång du ska köpa något – behöver du verkligen det nya plagget?
  4. Inspireras av andra. Läs till exempel Säker stil och bläddra i uppföljaren 101 stiltips. Det tar tid att bygga upp en smart garderob. Den byggs inte på spontana inköp.
  5. Återanvänd! Enligt miljöförvaltningen använder man 97 procent mindre resurser när man använder något som redan finns istället för att köpa nytt.
  6. Fundera över vilka plagg du behöver äga och vilka plagg du endast behöver under en kväll. Hyr din klänning istället för att köpa en ny när du ska på fest. Vi finns här för  att skapa den bästa festgarderoben i Sverige. Kom in till vår butik och vi garanterar att du blir finast på festen. Och det utan att köpa kläder som du inte kommer att behöva i framtiden.

Det ska vara roligt att återanvända

Det sitter i våra hjärnor att vilja ha nytt. Hela konceptet av att önska något bygger ju på att man inte redan har det. Våra hjärnor uppfattar ofta nytt som något roligt. Det behöver dock inte vara tråkigt att använda det som redan finns. Och det är det som The WOW Closet är till för. Vi började jobba med detta för att vi älskar klänningar. Samtidigt gläds vi över att det vi gör är hållbart. Och smart. Och spännande.

När du har tröttnat på din klänning kan du lämna den för uthyrning till oss. Då tjänar du pengar på den istället för att den bara hänger i garderoben. Vi ger fantastiska plagg ett nytt liv och möjlighet att göra någon annan än den första ägaren glad. Igen, och igen, och igen, och igen. Våra klänningar får oftast vara med på de mest minnesvärda kvällar i våra kunders liv: bröllop, studentfester, möhippor, galor och premiärer. Helt fantastiskt, tycker vi!

Tillbaka till bröllopet

De fantastiska gråblå tylldrömsklänningarna som syddes upp för mina brudtärnor går att hyra hos oss. Samtliga kommer från en ukrainsk designer Anna Aseeva (som står bakom märket Reverie Dress). Klänningarna hittar du här.

Min makes mammas klänning går att hyra genom oss. Vi är helt övertygade om att den klänningen kommer att få många kvinnor att känna sig sååå vackra på deras viktiga event. Den klänningen hittar du här.

Min mamma valde att hyra klänning för mitt bröllop då hon visste att hon troligtvis inte skulle använda den senare. Och vilken klänning det var! En pastellrosa dröm signerad av den ukrainska designern Sayya – i en matchande ton till min egen brudklänning fast i ett helt annat tyg och modell.

För min lilla systers klänning hyrde vi en klänning – även denna med tyllkjol fast i crèmevitt – från det brittiska märket Needle & Thread (flera av deras klänningar går förresten att hyra av oss). För den klänningen var mitt bröllop bara en av alla roliga kvällar den fick uppleva.