Blog

The WOW Closet klänningar på Ellegalan 2020

The WOW Closet klänningar på Ellegalan 2020

De första bilderna från Ellegalan är redan uppe på elle.se och vi är så stolta att visa att Thomas Sekelius med stylisten Chloe har valt att hyra klänningar från oss i år!

Även ministern för högre utbildning, forskning och rymd Matilda Ernkrans hyrde sin klänning hos oss, dessutom en av våra absoluta favoriter – en asymmetrisk korallröd klänning från Solace London!

Temat för Ellegalan var hållbarhet och det pratades väldigt mycket om att hyra på röda mattan. Att hyra från oss är ju faktiskt ett  hållbart val. De flesta klänningar hos oss är begagnade (fast de ser absolut inte ut som att de är det tack vare den ofattbara mängden resurser vi lägger på tvätt och underhåll), de lämnas oftast in av våra kunder och har varit använda en eller två gånger. Vi tar hand om dem, hyr dem ut och förlänger livslängden med upp till 20 gånger, vilket minskar deras klimatpåverkan.

Ibland händer det att en klänning blir skadad och går inte att laga längre. I sådana fall kan vi göra om den (till exempel en golvlång kan bli en mini, en tyllkjol kan få små tyllblommor på för att täcka ett litet hål), säljer den vidare second-hand eller donerar till andra projekt som använder gamla kläder som material för att skapa nytt.

Vi jobbar dessutom inte med säsonger på samma sätt som alla andra gör, vi säljer inte ut, slänger inte ut och bränner inte kläder som inte är säsongaktuella. Det är för att vi väljer ut sådant som vi vet kommer att vara aktuellt i flera år framöver och kommer att kunna bäras av så många personer som möjligt under många olika sammanhang. Det är just därför du kan hitta sommarklänningar hos oss under vintern och tvärtom.

Vi tror inte på säsonger, överkonsumtion och slit-och-släng, vi tror på högkvalitativa material och plagg, stil, självsäkerhet och återanvändning!

Tack så mycket alla fantastiska, snygga och coola ni som har valt oss för att hyra sina outfits till Sveriges största modefest Ellegalan 2020! Vi är så glada att så många har valt att hyra i år, att det har pratats så mycket om att hyra på röda mattan och vi ser fram till ett händelserikt, fantastiskt modeår!

Foto: David Thunander, Frank Nordenberg, Wilma Orr och Mathias Nordgren

Editorial på Artipelag med Danilo & Sharon Photography

Vi börjar 2020 med att publicera resultatet av vårt fantastiska samarbete med Danilo & Sharon som fotades på Artipelag. Hela fotograferingen känns väldigt modern, vågat, chic och avskalat skandinaviskt. Vi älskar dessutom blommorna som kommer från floristen The Flowers Bar!

Fotograf: Danilo & Sharon

Florist: Flowers Bar STHLM

Klänningar: The WOW Closet

Makeup-artist och stylist: By Milla Gisselfeldt

Modell: Isabell Rödén

 

30 klänningar till Nobelfesten du kan hyra

Återanvändning – tydlig trend på Nobelfesten 2018

Förra året var återanvändning och hållbarhet en tydlig trend på Nobelfesten. Kronprinsessan Victoria återanvände sin mammas Nina Ricci balklänning från 1995 och fick mycket beröm för det.

Även kultur och demokratiministern Alice Bah Kuhnke gjorde ett hållbart val och lät Remake, som drivs av Stockholms stadsmission, designa sin nobelklänning – av 35 olika återvunna blusar, en av vilka är Alices egna.

Är du en av de som är inbjudna till årets Nobelfest? Då har du också möjlighet att göra ett medvetet val i år och köra på återanvända festblåsor! Här kommer våra förslag på de klänningar du kan hyra till Nobelfesten i år!

Klädkod Frack

På Nobelfesten är det frack som gäller, vilket betyder att klänningen ska vara golvlång (sidfot) och gärna sydd i något festligt tyg (till exempel siden, jacquard, organza). Det är faktiskt fritt fram att välja vilken färg man vill. Den är helt ok att ha en klänning med slits eller med öppen rygg. Klänningen kan vara figursydd och behöver inte ha den traditionella A-linje silhuetten. Styla gärna upp looken med större smycken, glittriga accessoarer och festskor. Nobelfesten brukar kallas för “festernas fest” så go all in om du känner för det!

Svarta festblåsor

Det är många som undrar om man får ha svart på fester. Det är klart att man får det. Vi skulle faktiskt vilja påstå att det till och med är rätt roligt med svart då man kan verkligen vara kreativ med accessoarer, skor och smink. Väljer du en enkel svart klänning kan du lägga till en färgklick med röda skor, matcha dem med rött läppstift och addera lite glitter med större glittriga örhängen och en glittrig väska.

Glitter och glamour

Färgstarka klänningar

Jacquard

Vilken av dessa festblåsor blir ditt hållbara val i år? Kom och prova dessa och hundratals andra klänningar som passar på Nobelfesten i vår butik i NK Passagen, Regeringsgatan 44.

Minimalism och skandinavisk elegans på Gimo Hergård - The WOW Closet

Minimalism och skandinavisk elegans på Gimo Herrgård

Äkta känslor, skandinavisk minimalism, härligaste ljuset, bilder av underbara Isabelle Hesselberg, styling av Nord & Mae och en återanvänd brudklänning designad och uppsydd av vår grundare Anna för vår andra grundare Oksanas bröllop i stadshuset. Dessutom blev resultatet av den plåtningen publicerat på en av världens bästa bröllopsbloggar. Njut av bilderna och hitta inspiration till ditt minimalistiskt skandinaviska bröllop!

TEAM 
Photographer: Isabelle Hesselberg / 2 Brides
Creative direction, styling, floral design: Nord & Mae
Hair & make-up + main wedding dress: The WOW Closet
Location: Gimo Herrgård
Stationery: Nord & Mae
Wedding day tableware/ceramics: Sara Savijoki
Silk ribbons: Froufrou Chic
Film Processing: Malvarros Film Lab
Rent Erdem x HM Floral Jacquard Ball Gown

30 designerklänningar vi är mest stolta över

Idag finns det över 450 designerklänningar i vår butik i NK Passagen. Det är så otroligt roligt att jobba med det här då vi snart har byggt upp en av Sveriges mest spännande garderober, som är dessutom öppen för andra att hyra från! Här har vi listat klänningarna med den högsta modefaktorn som vi är mest stolta över att ha i vår kollektion.

1. Giambattista Valli x H&M – Peach Tulle Train Dress

RRP: 4 999 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XXS.

Tillsammans med klänning nummer 2 på vår lista är den skapad av Giambattista Valli i samarbete med H&M. Kollektionen premiärvisades av några av världens största influensers på amfAR galan i Cannes . Denna kollektion är verkligen bland det drömmigaste vi har har sett och kvalitén på den persikarosa klänningen är otrolig. Den måste bara kännas, ses, bäras och upplevas. På hm.se blev den slutsåld på bara några minuter.

2. Giambattista Valli x H&M – Silk Pink Maxi Dress

RRP: 2 999 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. : Klädkod: smoking/frack. Storlek: XS.

3. Hervé Léger – Green Llyanna Bandage Gown.

RRP: 14 999 kr. Hyrpriset: 2 499 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: S.

En fantastisk grön kreation av det ikoniska franska märket Hervé Léger som är känd för sina bandageklänningar och är en stor favorit i Hollywood.

4. Carolina Herrera – Contrast Bow Tie Jacquard Gown

RRP: 8 999 kr. Hyrpiset: 1 799 kr. Klädkod: frack. Storlek: M-L.

Carolina Herrera är bland världens mest ikoniska och extravaganta märken. Hennes klänningar ligger oftast i pris på över 50 000 kr och den här jacquardklänningen tillhör hennes “budget”-kollektion, CH by Carolina Herrera, och kostar “endast” 8 999 kr!

 

5. Erdem x H&M – Floral Jacquard Gown

Den här klänningen är vår storfavorit från den kanadensiske designern Erdem. Klänningen sågs på bland annat Kronprinsessan Victoria (dessutom vid två olika tillfällen) och Kate Bosworth.

RRP: 4 499 kr. Hyrpriset: 899 kr. Klädkod: frack. Storlek: M.

6. H&M Conscious Exclusive – Green Jacquard Ball Gown

Varje år släpper H&M en Conscious Exclusive kollektion som är gjort av innovativa hållbara tyger. Den här gröna A-linjeformade jacquardkreationen med fickor är en av 2018 års pärlor.

RRP: 3 499 kr. Hyrpriset: 875 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XS.

7. Solace London – Eva midi dress

RRP: 4 499 kr. Hyrpriset: 1 199 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XXS-XS.

Solace London är ett brittiskt märke och är ett av våra favoritmärken. Alla deras klänningar är eleganta med det där lilla extra som får allas blickar att stanna. Enfärgade, kraftiga tyger och vågade designs är något som kännetecknar märket.

8. Solace London – Marine dress red

RRP: 5 199 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XS, S, M samt L.

9. Ida Sjöstedt – Amour Dress

RRP: 8 999 kr. Hyrpriset: 2 249 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: S-M.

En stor favorit från Ida Sjöstedt vårkollektion 2019 som blev slutsåld väldigt fort.

10. Vera Wang – Vertical Ruffle Dress

RRP: 2 999 kr. Hyrpriset: 699 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: S.

“You don’t alter Vera Wang to fit you, you alter yourself to fit Vera!” sa Kate Hudson i filmen Bride Wars. Vi håller ju inte riktigt med henne men Vera Wang är en av de mest ikoniska märken av brudklänningar som finns. Denna klänning kommer från hennes kollektion med brudtärneklänningar.

11. By Malina – Black Adelina Sequin Gown (press release piece)

RRP: 4 999 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. Klädkod: frack. Storlek: M.

Den coola paljettklänningen från By Malina skiljer sig något från den Adelina klänning som man kunde köpa på By Malinas webbsida. Just denna klänning är faktiskt en press release modell som sedan blev ändrad inför produktionen. Det betyder att den är helt unik!

12. By Malina – Lorenza Gown

RRP: 4 999 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. Klädkod: frack. Storlek: S och M.

Möjligtvis gäller detsamma även för denna klänning. I våras fick vi in ett till exemplar av By Malina Lorenza Gown och den är faktiskt sydd i ett helt annat tyg. Vi misstänker att även den klänningen är ett press release plagg som senare ändrades. En custom-made version av klänningen sågs på bland annat Princessan Sofia.

13. Self-Portrait – Striped Asymmetrical Midi Dress

RRP: 3 899 kr. Hyrpriset: 799 kr. Klädkod: smoking/mörk kostym. Storlek: S-M.

Det är hög modegrad på samtliga Self-Portrait klänningar. Märket är relativt ungt men har redan tagit alla röda mattor runtom i världen med storm. Här ser ni till exempel Elizabeth Banks i den asymmetriska Self-Portrait klänningen.

14. Ida Sjöstedt – Black Viva Maxi Dress

RRP: 4 999 kr. Hyrpriset: 1 249 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: XS.

Denna klänning är bland de mest populära Ida Sjöstedt klänningar vi har i vår kollektion. Här sågs den på Ellegalan 2019 på Jasmine Gustafsson.

15. Ida Lanto x Nelly – Black Corali Dress

RRP: 1 999 kr. Hyrpriset: 599 kr. Klädkod: frack. Storlek: S-M.

En av klänningarna från designsamarbetet mellan Ida Lanto och Nelly. Ida Lanto klär alla svenska kändisar och hennes kreationer syns på alla de mest prestigefyllda röda mattorna i Sverige.

16. Vintage Takezo – Dragon Gown

RRP: 5 499 kr. Hyrpriset: 1 399 kr. Klädkod: frack. Storlek: S.

Den här klänningen är verkligen speciell! Letar du efter något som får dig att vara helt unik? Då är det denna.

17. Self-Portrait – Star Repeat Midi

RRP: 3 699 kr. Hyrpriset: 799 kr. Klädkod: smoking/mörk kostym. Storlek: XS.

Den klänningen införskaffades av oss redan för två år sedan – när hela The WOW Closet bestod av endast 10 klänningar! Här ser ni den på Angelina Håkansson på premiären av Ted – För Kärlekens Skull i december 2017 (bara någon vecka efter den första The WOW Closet butiken slog upp sina portar).

18. By Malina – Cara gown

RRP: 14 999 kr. Hyrpriset: 3 749 kr. Klädkod: frack. Storlek: S.

Denna klänning finns även som en brudklänning i vitt på By Malina webbsida och är verkligen en kreation. Otroligt fint handarbete med tusentals pärlor och paljetter som utsmyckar hela klänningen.

19. Solace London – Red Jersey Gown

RRP: 1 999 kr. Hyrpriset: 499 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XXS-XS.

Jersey-klänning fick en helt ny betydelse med denna kreation från Solace London. Så otroligt coolt med en stickad aftonklänning!

20. MSGM – Ruffle Shift Dress

RRP: 6 699 kr. Hyrpris: 1 099 kr. Klädkod: smoking/mörk kostym. Storlek: M.

Ett riktigt power-plagg för dig som inte är rädd för att synas och ta plats! Så coola volanger i kraftig kvalité på tyget.

21. Alexis – Floral Ruffle Gown

RRP: 6 499 kr. Hyrpriset: 1 099 kr. Klädkod: smoking/mörk kostym. Storlek: M-L.

22. Solace London – Drew Pleated One Sleeve Dress

RRP: 4 299 kr. Hyrpriset: 799 kr. Klädkod: smoking/mörk kostym. Storlek: S.

23. Jenny Yoo – Cassie Glitter Knit Gown

RRP: 4 499 kr. Hyrpriset: 899 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: M.

Glitter, anyone? Yes, please!

24. Yulia Prokhorova – Kerry Midi Dress

RRP: 5 999 kr. Hyrpriset: 1 299 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XS.

Det är kanske inte så svårt att gissa varför modellen heter Kerry. Den klänningen kommer från en rysk designer och det är verkligen en klänning som man känner sig glad av att ha på sig.

25. Theia Couture – Black High-Low Gown

RRP: 9 999 kr. Hyrpriset: 2 488 kr. Klädkod: frack. Storlek: S.

Smickrande A-linjeformad balklänning i high-low modell med fickor! Kaxigt, cool och elegant på en och samma gång. Klänningen kommer från ett dyrare amerikanskt märke Theia Couture och är så himla stilig och bekväm!

26. Victoria Chan – Miss Grace Lace Dress

RRP: 4 169 kr. Hyrpriset: 999 kr. Klädkod: smoking. Storlek: XS.

Ett annat svenska namn på vår lista är Viktoria Chan. Hennes kreationer är unika, eleganta och romantiska.

27. Self-Portrait – Red Satin Midi Dress

RRP: 3 999 kr. Hyrpriset: 799 kr. Klädkod: smoking. Storlek: M.

28. Temperley London – Red Estella Gown

RRP: 11 231 kr. Hyrpriset: 1 199 kr. Klädkod: smoking. Storlek: M.

29. Anne-Mariee Bridal – Druda Gown

RRP: 9 999 kr. Hyrpriset: 2 999 kr. Klädkod: brud. Storlek: S.

30. H&M Conscious Exclusive – Blush Pleated Skirt Frill Gown

RRP: 3 499 kr. Hyrpriset: 875 kr. Klädkod: smoking/frack. Storlek: M.

Det är lite svårt att fatta men klänningen är faktiskt gjord av återvunnen plast. Det måste vara en av de mest uppmärksammade klänningarna från H&M Conscious Exclusive. Även den har synts på Kronprincessan Victoria.

Modern elegans på Nobis Hotell med Lerin Wedding Occasions och Erika Gerdemark

Nu är det äntligen dags att dela med oss av resultatet av denna fantastiska plåtning. Erika Gerdemark är proffsen bakom kameran och hela plåtningen planerades av Moa Lerin på Lerin Wedding Occasions. Vi har jobbat tillsammans med Moa vid flera andra tillfällen, bland annat var hon bakom konceptet av förra årets fantastiska plåtning på Ruin Retreat.
I år är vi lite extra nöjda med plåtningen då Moa även valde fyra brudtärneklänningar hos oss. Vi får ofta frågan om vi har flera exemplar av samma klänning, just för att man vill hyra brutärneklänningar hos oss. Det har vi oftast inte men det är så otroligt fint med mismatchade brudtärneklänningar också! Givetvis är det svårare att koordinera looken men det ger dina brudtärnor möjlighet att verkligen välja den klänning som de faktiskt passar in. Våra stylister älskar att hjälpa er att välja! När Moa och Elin skulle välja brudtärneklänningar för plåtningen tog det säkert några timmar men till slut valde de fyra utav de tolv som vi hade tagit fram.
Den otroligt underbara brudklänningen kommer från Anne-Mariee Wedding Design och går att antingen hyra i storlek 36-38 eller beställa efter egna mått. Beställer man klänningen går den även att få i vitt istället för beige.
Planning, Coordinating & Styling / Lerin Wedding Occasions
Photography & Editing / Erika Gerdemark Photography
Coordinating assistant / Elin Elsa Lerin
Wedding gown & bridesmaid dresses / The WOW Closet
Florals / Skillad Florals
Make-up artist / Lerin Wedding Occasions
Hair styling /  Elin Elsa Lerin
Candles & holders / Ester & Erik
Jewellery / Lily and Rose
Video photography & editing / Himla Foto AB
Tärnklänningar hyra butik Stockholm

Brudtärneklänningar till vårens och sommarens bröllop

Att välja brudtärneklänningar kan lätt bli ett stort projekt för både bruden och brudtärnor. Vi alla har olika kroppar och det kan vara svårt att hitta en modell som passar alla. Många väljer att låta sina brudtärnor välja klänningar själva och en “mismatched bridesmaids”-look är faktiskt väldigt trendigt. Det finns dock en hel del riktlinjer som man kan tänka på, vilket gör att du som brud kan fortfarande ha ganska mycket kontroll över helhetslooken. Vi listar flera idéer här i bloggen. Hoppas att någon av dem kommer att inspirera dig och dina brudtärnor!

  1. Mixa olika nyanser av naturfärger. Ljusa nyanser ser dessutom väldigt elegant ut i brudbuketten så du vill kanske fånga upp dessa färger i dina blommor.
  2. Alla nyanser av ljusrosa! En bra idé kan vara att låta made-of-honor välja en klänning med mer detaljer som sticker ut lite mer, till exempel volanger, 3D-blommor, pärlor eller paljetter. Det går att blanda kallare och varmare nyanser, beroende på vem som passar bättre i vilken färg.
  3. Ljusblåa nyanser är enkla att blanda med beige och ljusrosa. Egentligen passar ju alla pastellfärger ihop så det är ganska fritt fram att mixa.
  4. Lila är snyggt både med andra klänningar i lila och med andra pastellfärger. Det är också mycket fint att blanda klänningar i samma tyg men i olika utformningar. Och det gäller givetvis för alla andra färger med!

  5. Utsmyckade klänningar i olika färger. Här ser det till exempel väldigt fint ut med pärlor i samma vita färg och blågråa nyanser på klänningar. Dessutom är båda klänningar sydda av tyll.
  6. Tyllklänningar i samma tyg men i olika färger – vår stora favorit. Vi har till exempel dessa klänningar från Yenny Yoo i tre olika färger som passar fantastisk bra ihop. De är dessutom transformers, vilket betyder att man kan knyta banden på flera olika sätt och få till helt olika modeller som ändå ser ut som en helhet. Vi är helt kära i dessa! Klänningen finns i grålila, beige och ljusrosa.
  7. Att låta sina brudtärnor välja paljettklänningar i matchande nyanser kan bli hur snyggt som helst! Kolla bara på dessa tre tillsammans – två klänningar som är stilmässigt väldigt lika men i olika färger samt en guldpaljettklänning – det blir en drömkombination.
  8. Det känns soligt och varmt med gult så den ska absolut vara med på listan! Dessutom kan du blanda pastelliga nyanser av gult med pastellnyanser av blått och rosa.
  9. Living coral är årets färg och vi kommer definitivt att se väldigt mycket av korallfärgade detaljer på bröllop under året. Dessa två godisbitar kommer från det brittiska märket Solace London och är definitivt bland de härligaste klänningar vi har sett!

Vinterbröllop i sagolik skogsmiljö med Clarity Sweden

Trots att vi känner oss väldigt klara med vintern får vi inte nog av dessa fantastiska vinterbilder som togs av våra vänner på Clarity Sweden! Skulle du också vilja ha magiska bilder från Clarity Sweden och en klänning från oss? Då har du möjlighet att boka våra fotodagar med Clarity Sweden som vi kommer att hålla i slutet av april. Läs mer här.

Fotograf: Clarity Sweden

Blommor: Vester Design

Klänning: brudklänning Miriam, hyr den för 2 699 kr eller få den måttbeställd för 8 999 kr.

Jasmine Gustafsson Ellegalan The WOW Closet

The WOW Closet klänningar på Ellegalan 2019

Bara för ett år sedan var den bara en dröm att få styla kvinnor inför Ellegalan. I år har vi redan gjort det! Vackra Jasmine Gustafsson i en Ida Sjöstedt klänning samt Cecilia Rada i en Theia Couture klänning. Magiskt fina!

I övrigt har Ellegalan bjudit på väldigt mycket glamour och fantastiskt fina klänningar. Det känns som att det har blivit mer och mer av spännande couture-kreationer, vilket är givetvis väldigt roligt. Vi vill bara påminna att nu finns det ett fantastiskt hållbart alternativ att låta andra återanvända klänningar man har haft en gång och kanske inte längre kommer att använda – och det är att hyra ut dem genom oss! Du får betalt när andra hyr dina klänningar, vi tar hand om processen, reparationer och kemtvätt och det är fortfarande du som äger klänningen. Smidigt, hållbart och bra!

Klänning på Jasmine Gustafsson: Ida Sjöstedt

Klänning på Cecilia Rada: Theia Couture

Magiska toner av ljusrosa på Bjärsjölagård av 2 Brides Photography

Vi känner igen magi när vi ser det. Dessa fantatiska bilder som Isabelle Hesselberg på 2Brides Photography tog är inget annat än ren magi. Plåtningen stylades av The Wild Rose som valde en av våra favoritklänningar i en ljusrosa nyans till den dagen. Mer än så behöver man kanske inte berätta. Här ser ni det magiska resultatet!

Fotograf: 2 Brides Photography www.2brides.se
Planering, design, blommor: The Wild Rose www.thewildrose.se

Grafisk Design & Trycksaker: Elins Art Studio www.elinsartstudio.se

Lokal: Bjärsjölagård Slott
Makeup och hårstyling: My Johansson www.nouw.com/myjjohansson
Klänning: The WOW Closet https://thewowcloset.se
Brudgummens outfit, brudens smycken: Hvita Vackra www.hvitavackra.se
Tårta: Sockersöta Smulor www.sockersotasmulor.com
Bestick: Petras Porslin www.petrasporslin.se
Ljusstakar, ljus, tallrikar: Lagerhaus www.lagerhaus.se
Stolar: Kikiriki www.kikiriki.se