Frågor och svar

Svar på ofta förekommande frågor

Om The WOW Closet

Vad är The WOW Closet?

The WOW Closet är en uthyrningsservice för designerklänningar från svenska och internationella designers och varumärken. Hos oss kan man hyra klänningar för olika festliga tillfällen. Vilka tillfällen är festliga är upp till dig att definiera. Vi har både klänningar som passar till Nobelfesten och sådana som passar för en dejt på onsdag kväll. Vidare erbjuder vi möjligheten att hyra ut de klänningar man inte längre använder. Då tjänar man pengar på dem istället för att de bara tar plats i garderoben.

Har ni en fysisk butik dit man kan komma och prova klänningarna?

Vi har en fysisk butik i NK Passagen/Beta Stockholm (Regeringsgatan 44). 

Vad har ni för öppettider i butiken?

Vi har öppet mellan 10–20 på vardagar, 10–18 på lördagar och 11–17 på söndagar. Du behöver inte boka tid för att komma och prova klänningar. Avvikande öppettider: se nedan.

Avvikande öppettider:

De aktuella avvikande öppettiderna hittar du här.

Att hyra klänning från oss

Har ni flera klänningar förutom de som finns på webbsidan? 

Ja, det finns många fler klänningar i vår fysiska butik. Vår kollektion av klänningar utökas med nya modeller varje vecka. Det tar tyvärr tid tills vi kan få dem upp på webbsidan så det är alltid bäst att komma in i butiken. Dessutom får du personlig hjälp med stylingen när du besöker oss. Vi hjälper dig att välja en klänning som du kommer att känna dig oemotståndligt fin i.

Vad har ni för priser?

Våra klänningar ligger på mellan 399 kr och 2 999 kr för de mest exklusiva designerklänningarna. Priset avser en tvådagars period och inkluderar kemtvätt och mindre reparationer.

Kan man boka en klänning för en längre period än två dagar?

Absolut! Det billigaste alternativet är att hyra i två dagar. Vill du hyra under fyra dagar kostar det 25% extra. Att hyra i en vecka kostar 50% extra och att hyra i två veckor kostar 100% extra. Välj under vilken period du behöver klänningen så ser du priset direkt i webbokningen.

Hur bokar man klänning? Kan man boka via webbsidan?

Man kan boka klänningen i butiken eller via vår webbsida. Välj när du vill hämta klänningen och när du vill lämna den tillbaka. Du ser automatiskt det pris som gäller för din valda period. Du kan enkelt skapa en bokning och betala via vår webbsida.

Hur lång tid i förväg kan man boka klänningen?

Det spelar ingen roll. Det går bra att vara så tidigt eller så sent ute som man vill.

Hur hämtar man upp klänningen?

Klänningen hämtas på upphämtningsdatumet i vår fysiska butik. Man måste kunna visa giltig legitimation för att kunna hämta ut klänningen. Hämtar någon annan åt dig behöver de visa både din och sin egen legitimation.

Finns det möjlighet att få klänningen levererad?

Vi samarbetar med Urb-it för att kunna erbjuda dig hemleverans och upphämtning hemma. Det kostar 99 kr att få klänningen levererad hem och 99 kr om du vill återlämna klänningen genom Urb-it. Du kan välja hemleverans och upphämtning när du skapar en bokning på vår webbsida. Urb-it levererar mellan 18 och 20, och hämtar upp mellan 12 och 14. Här kan du kolla om Urb-it levererar till just ditt område. Du hämtar klänningen själv i vår fysiska butik i NK Passagen ifall du inte lägger till hemleverans.

Hur lämnar man klänningen tillbaka?

Man lämnar klänningen tillbaka genom att ta den till vår butik. Man kan även få klänningen upphämtad hemma av Urb-it. Priset för den tjänsten ligger på 99 kr och Urb-it hämtar mellan 12 och 14. Här kan du kolla om Urb-it hämtar från ditt område.

Kan man avboka klänningen om man har ångrat sig eller om eventet blir inställt?

En bokad uthyrning kan avbokas fram till två dygn före upphämtningsdatumet. Vi behåller alltid 50% av hyrespriset ifall bokningen avbokas.

Vad händer om klänningen blir skadad medan jag hyr den?

Du ansvarar för de skador som uppstår under uthyrningen även om skadorna inte har vållats av dig. Vi debiterar dock aldrig för mindre reparationer eller de fläckar som går bort i kemtvätten. Det ingår i priset. Uppstår någon skada som inte går att reparera måste vi tyvärr debitera för den. Du debiteras upp till 5 gånger uthyrningspriset beroende på hur mycket klänningen har använts innan den blev förstörd.

Vad händer om jag inte återlämnar klänningen?

Vi debiterar 2 gånger köpa-loss priset för klänning som inte återlämnas inom en vecka från återlämningsdatumet. Detta därför att det blir riktigt jobbigt för nästa kund som har bokat den inför sitt event.

Att hyra ut sin klänning genom oss

Jag har en klänning hemma som jag vill hyra ut. Hur gör jag?

Det är bäst att ta några bilder på din klänning och skicka dem till oss på info@thewowcloset.se Skicka bilder där det tydligen framgår vilket skick den är i. Det är också bra att skicka in en bild på klänningens tag där det framgår vilket märke den kommer ifrån.

Det här är bra att tänka på:

  • Klänningen ska vara i perfekt skick. Vi kan endast acceptera kemtvättade klänningar utan några fläckar.
  • Vi jobbar endast med äkta märkesvaror. Ifall vi misstänker att klänningen inte är äkta kan vi tyvärr inte ta emot den.
  • Klänningen ska passa in i vårt koncept. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till de klänningar som inte passar in med de övriga klänningarna i butiken.
  • Vi jobbar endast med märkesklänningar. Vi kan tyvärr inte ta emot festklänningar från varumärken för massmarknaden.

Vad får jag om jag lämnar in min klänning hos er för uthyrning?

Du får 20 % av uthyrningspriset. Vi står för kemtvätt och underhåll av klänningarna.

Vad händer om den klänning jag hyr ut via er blir skadad?

Det beror på om skadan kan repareras eller ej. Kan vi reparera skadan står vi själva för det arbetet och kostnaden för eventuella materialkostnader. Kan inte skadan repareras debiteras den kund som har förstört klänningen för skadan. Vi får upp till 5 gånger uthyrningspriset från kunden beroende på hur många gånger klänningen har använts förut. Du får 50% av det pris vi debiterar kunden.