Besök vår butik i Beta Stockholm (NK Passagen), Regeringsgatan 44.
Frågor och svar

Svar på ofta förekommande frågor

Om The WOW Closet

Vad är The WOW Closet?

The WOW Closet är en uthyrningsservice för designerklänningar från svenska och internationella designers och varumärken. Hos oss kan man hyra klänningar för olika festliga tillfällen. Vilka tillfällen är festliga är upp till dig att definiera. Vi har både klänningar som passar till Nobelfesten och sådana som passar för en dejt på onsdag kväll. Vidare erbjuder vi möjligheten att hyra ut de klänningar man inte längre använder. Då tjänar man pengar på dem istället för att de bara tar plats i garderoben.

Har ni en fysisk butik dit man kan komma och prova klänningarna?

14 april öppnar vi en pop up-butik i NK Passagen/Beta Stockholm (Regeringsgatan 44). Där kan du hitta oss fram till den 30 april 2019. 

Vad har ni för öppettider i butiken?

Vi har öppet mellan 10–20 på vardagar, 10–18 på lördagar och 11–17 på söndagar. 

Att hyra klänning från oss

Har ni flera klänningar förutom de som finns på webbsidan? 

Ja, det finns många fler klänningar i vår fysiska butik. Vår kollektion av klänningar utökas med nya modeller varje vecka. Det tar tyvärr tid tills vi kan få dem upp på webbsidan så det är alltid bäst att komma in i butiken. Dessutom får du personlig hjälp med stylingen när du besöker oss. Vi hjälper dig att välja en klänning som du kommer att känna dig oemotståndligt fin i.

Hur bokar man klänning? Kan man boka via webbsidan?

Man bokar klänningen genom att komma till butiken. I dagsläget går det tyvärr inte att boka på webben eller via någon annan kanal. Man skriver på ett hyresavtal och betalar 50 % av hyresavgiften vid bokningstillfället för att klänningen ska vara reserverad för det valda datumet.

Hur lång tid i förväg kan man boka klänningen?

Det spelar ingen roll. Det går bra att vara så tidigt eller så sent ute som man vill.

Hur hämtar man upp klänningen?

Klänningen hämtas på upphämtningsdatumet i vår fysiska butik. Man måste kunna visa giltig legitimation för att kunna hämta ut klänningen. Hämtar någon annan åt dig behöver de visa både din och sin egen legitimation.

Kan man avboka klänningen om man har ångrat sig eller om eventet blir inställt?

En bokad uthyrning kan avbokas fram till två dygn före upphämtningsdatumet. Den redan erlagda avgiften återbetalas inte. Hämtas inte klänningen upp av hyrestagaren utan att uthyrningen hade avbokats debiteras kunden det resterande beloppet mot faktura.

Kan man få klänningen levererad hem?

I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda den tjänsten. Vi planerar dock att kunna erbjuda det i framtiden.

Hur lämnar man klänningen tillbaka?

Man lämnar klänningen tillbaka genom att ta den till vår butik. Vi planerar att kunna erbjuda upphämtning hemma hos dig i framtiden.

Hur länge får man behålla klänningen?

Alla våra priser gäller två dagars hyra. Vill man kunna behålla klänningen längre betalar man 50 % av det ursprungliga priset för följande två dagar. Därefter tillkommer en avgift på 25 % av det ursprungliga priset för varje två dagar. Det måste man dock boka i förväg så att vi kan säkerställa att klänningen återlämnas tillbaka i god tid för att hinna kemtvättas inför nästa uthyrningstillfälle.

Vad händer om klänningen blir skadad medan jag hyr den?

Du ansvarar för de skador som uppstår under uthyrningen även om skadorna inte har vållats av dig. Vi debiterar dock aldrig för mindre reparationer eller de fläckar som går bort i kemtvätten. Det ingår i priset. Uppstår någon skada som inte går att reparera måste vi tyvärr debitera för den. Du debiteras upp till 5 gånger uthyrningspriset beroende på hur mycket klänningen har använts innan den blev förstörd.

Vad händer om jag inte återlämnar klänningen?

Vi debiterar 10 gånger uthyrningspriset för klänning som inte återlämnas inom en vecka från återlämningsdatumet. Detta därför att det blir riktigt jobbigt för nästa kund som har bokat den inför sitt event.

Att hyra ut sin klänning genom oss

Jag har en klänning hemma som jag vill hyra ut. Hur gör jag?

Det är bäst att ta några bilder på din klänning och skicka dem till oss på info@thewowcloset.se Skicka bilder där det tydligen framgår vilket skick den är i. Det är också bra att skicka in en bild på klänningens tag där det framgår vilket märke den kommer ifrån.

Det här är bra att tänka på:

  • Klänningen ska vara i perfekt skick. Vi kan endast acceptera kemtvättade klänningar utan några fläckar.
  • Vi jobbar endast med äkta märkesvaror. Ifall vi misstänker att klänningen inte är äkta kan vi tyvärr inte ta emot den.
  • Klänningen ska passa in i vårt koncept. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till de klänningar som inte passar in med de övriga klänningarna i butiken.
  • Vi jobbar endast med märkesklänningar. Vi kan tyvärr inte ta emot festklänningar från varumärken för massmarknaden.

Vad får jag om jag lämnar in min klänning hos er för uthyrning?

Du får 20 % av uthyrningspriset. Vi står för kemtvätt och underhåll av klänningarna.

Vad händer om den klänning jag hyr ut via er blir skadad?

Det beror på om skadan kan repareras eller ej. Kan vi reparera skadan står vi själva för det arbetet och kostnaden för eventuella materialkostnader. Kan inte skadan repareras debiteras den kund som har förstört klänningen för skadan. Vi får upp till 5 gånger uthyrningspriset från kunden beroende på hur många gånger klänningen har använts förut. Du får 50% av det pris vi debiterar kunden.